Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Περπερίδη

Ο Μίρτο Ουζούνι γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1995 στο Μπέρατ της Αλβανίας. Σε ηλικία 10 έτων ήρθε με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Ζάκυνθο. Παρέμειναν στη χώρα μας για μια εξαετία. Ο πιτσιρικάς τότε Μίρτο εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Δόξας Πηγαδακίων και συνάμα βοηθούσε τους γονείς του στο εστιατόριο που εργάζονταν.

Το 2012 ο Μίρτο επέστρεψε στο Μπέρατ και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Τομόρι. Παίζοντας για την U17 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα εφήβων της σεζόν 2012-13, με 14 τέρματα. Την επόμενη σεζόν πέτυχε 4 γκολ σε ισάριθμα ματς πριν προβιβαστεί στην U19 για ένα τουρνουά στην Ισπανία, το οποίο κέρδισε η Τομόρι, με τον Ουζούνι να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 7 τέρματα.

Αυτό ήταν και το εισιτήριο του για την πρώτη ομάδα, καθώς ο κόουτς Μαντρίντ Μουξάι πείστηκε για την ετοιμότητα του. Τον Ιανουάριο του 2015 υπέγραψε στην Απολόνια και τον Αύγουστο του 2017 έκανε μεταγραφή στην Λάτσι, αντί… 20.000 ευρώ. Μετά από 48 εμφανίσεις, 13 γκολ και 4 ασίστ, ο Ουζούνι κέρδισε την επόμενη μεταγραφή του, αυτή τη φορά στην Κροατία. Η Λοκομοτίβα πλήρωσε 350.000 ευρώ στην Λάτσι και έκανε δικό της τον παίκτη τον Σεπτέμβρη του 2018.

Δύο χρόνια κράτησε η περιπέτεια του στο κροατικό πρωτάθλημα, καθώς μετά από 69 συμμετοχές, με 20 γκολ και 16 ασίστ, ήταν η Φερεντσβάρος που άπλωσε τα δίχτυα της στον παίκτη και κατάφερε να τον αποκτήσει στις 7 του περασμένου Αυγούστου αντί 1.8 εκατ. ευρώ. Ο Ουζούνι προτίμησε τους Μαγυάρους από την Μαγιόρκα, καθώς ο Σεργκέι Ρεμπρόφ του υποσχέθηκε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής.

Η ανοδική πορεία του 25χρονου σήμερα εξτρέμ έφτασε στο πικ της το βράδυ της Τρίτης στην ‘Allianz Arena’ του Τορίνο. Εκεί όπου χρειάστηκαν 19 λεπτά αγώνα μέχρι ο διεθνής (12 συμ., 1 γκολ) κυνηγός να νικήσει τον Στσέζνι και να βάλει μπροστά στο σκορ την Φερεντσβάρος στην αναμέτρηση με τη Γιουβέντους, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μάλιστα πανηγύρισε με τρόπο που… παρεξηγήθηκε, καθώς προτίμησε μια κίνηση σήμα-κατατεθέν του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ωστόσο δεν το έκανε για να προκαλέσει, αλλά αντίθετα για να τιμήσει το ποδοσφαιρικό του είδωλο, με τον οποίο εκείνη τη στιγμή μοιράζονταν το ίδιο χορτάρι.

Το παραμύθι του Μίρτο συνεχίζεται, το στενάχωρο είναι πως αυτό θα μπορούσε να είχε γραφτεί στη χώρα μας. Πριν αποχωρήσει από τη Λάτσι με προορισμό τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ο παίκτης είχε προταθεί στον Πανιώνιο. Ωστόσο, ο τότε τεχνικός των ‘κυανέρυθρων’, Ζοζέ Ανιγκό, είχε απορρίψει την περίπτωση του καθώς δεν είχε εντυπωσιαστεί από τα προσόντα του Ουζούνι… Καλύτερα για τον 25χρονο εξτρέμ θα σκεφτεί κανείς, αναλογιζόμενος την πορεία της καριέρας του.

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχασε μέσα από τα χέρια του ένα ατόφιο ταλέντο, ωστόσο για το παιδί που έπαιζε μπάλα και έκανε μεροκάματα σε εστιατόριο της Ζακύνθου, το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στο υψηλότερο επίπεδο είναι ζωντανό και ξετυλίγεται…

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This