Επιλογή Σελίδας



Με την “ευκαιρία” του lockdown, η επίσημη και ανανεωμένη σελίδα του Βαφύρα βρήκε την ευκαιρία για μία διαδικτυακή συνέντευξη με το βαρύ χαρτί που διαθέτει η ομάδα το φετινό της ρόστερ.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι ο παίκτης του Βαφύρα που έχει αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η δεύτερη θητεία του στην ομάδα, καθώς έχει αγωνίστηκε και από το 2015 έως και το 2017.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δεχθείς την πρόταση του Βαφύρα και πως κρίνεις την απόφασή σου με τα μέχρι τώρα δεδομένα;

Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας συγχαρώ για το νέο site της ομάδας μας. Φαίνεται πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω σύντομα να μπορεί να αναφέρεται κατά κύριο λόγο στα πρωταθλήματα που συμμετέχει η ομάδα. Ο Βαφύρας είναι μια οργανωμένη ομάδα, που 24 ώρες είναι κοντά στους παίκτες και αυτό μετατρέπει την Ομάδα σε Οικογένεια. Επομένως το να έρθω σε μια οικογένεια δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Βέβαια σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο κόουτς Σαραπτσής που έχει γίνει ο πατέρας όλων μας.

Η ομάδα το καλοκαίρι “άδειασε” από ρόστερ. Στην μεταγραφική περίοδο οι μεταγραφικές κινήσεις ήταν λίγες. Το ρόστερ γέμισε εκ των έσω με τους εφήβους αλλά και με παίκτες που είχαν να παίξουν πολύ καιρό. Πως βιώνεις εσύ αυτή την προσπάθεια;

Κι όμως η ομάδα έχει ποιότητα και τα πρώτα αποτελέσματα, ήταν περισσότερο ατυχή, παρά δίκαια. Με πίστη σε αυτό που κάνουμε και όρεξη για δουλειά, δεν θα αργήσουν να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά τους εφήβους δείχνουν να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτή την κατηγορία και είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στη συνέχεια.

Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει (αν πρέπει) για να έρθουν και τα αποτελέσματα;

Αν ανεβάσουμε τη συγκέντρωση μας και ελαττώσουμε τα κενά διαστήματα και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Μπαλαρμά, νομίζω δεν αργεί η ώρα για το πρώτο ροζ φύλλο. Πάντως ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα η ομάδα βγάζει υγεία, με το πάθος και την ομοψυχία που βγάζει στο γήπεδο.

Είναι γεγονός πως είσαι ο παίκτης με τις μεγαλύτερες εικόνες και εμπειρίες από το υπάρχον ρόστερ στην ομάδα. Τι προτείνεις στους συμπαίκτες σου, τι θεωρείς ότι θα πρέπει είναι σημαντικό αγωνιστικά για αυτούς σε αυτό το επίπεδο και αυτό που πρέπει να επιδιώξουν;

Στους συμπαίκτες μου και ειδικά στους νεότερους θα δώσω μια μόνο συμβουλή : να μην εγκαταλείπετε ποτέ, να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να προσπαθείτε να βάζετε στόχους και να τους υλοποιείται.

Η πορεία σου στο μπάσκετ είναι πλέον των είκοσι ετών. Έχεις περάσει από όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Πως βλέπεις την πορεία του μπάσκετ στην Ελλάδα;

Το μπάσκετ δυστυχώς και σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο περνάει κρίση. Όλοι εμείς που είμαστε μέσα στο μπάσκετ, πρέπει να ρίξουμε λίγο το εγώ μας και να κοιτάξουμε πρώτα πως θα βοηθήσουμε το αναπτυξιακό κομμάτι και μετέπειτα το συλλογικό, επομένως θα έρθει και η εθνική επιτυχία που τόσο πολύ μας λείπει.

Ποια είναι η άποψή σου ειδικότερα για την περιοχή του νομού Πιερίας;

Ο νόμος Πιερίας είναι χρονιά μια μικρή μπασκετομάνα για εμένα. Πρέπει αυτό που συζητάμε για να γίνει τοπικά – βλέπε συγχώνευση – να γίνει σε όλο τον νομό. Μόνο έτσι θα μπορέσει το μπάσκετ στην Πιερία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τις επαρχιακές ομάδες που έφτασαν Α1 ( Λάρισα, Ξάνθη, Βόλος, Ηράκλειο, Λήμνος, Μεσολόγγι, Λαμία κ. α).

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως από τα ρόστερ των ομάδων της Πιερίας, λείπουν οι παίκτες ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό το γεγονός;

Αυτό είναι ένα φαινόμενο σε όλες τις κατηγορίες σε όλη την Ελλάδα. Βλέπουμε ομάδες Α2 & β εθνικής να στηρίζονται σε παίκτες άνω των 30. Δυστυχώς αυτό συσχετίζεται και με αυτό που προείπα για την μη επιτυχία στην εθνική ομάδα. Οι νέοι παίκτες δεν έχουν κίνητρο, διότι στην κρίσιμη ηλικία, επιλέγουν τις σπουδές τους και βγαίνουν εκτός ρυθμού προπονήσεων και στόχων. Επιπλέον πολλοί νέοι δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και τα παρατάνε, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πηγαίνουν safe επιλέγοντας καταξιωμένους, αλλά μεγάλους σε ηλικία, αθλητές.

Και τώρα με το νέο lockdown; Τι πιστεύεις πως θα ακολουθήσει;

Τώρα προέχει η υγεία όλων μας και να επιστρέψουμε υγιείς οπότε το κρίνει η πολιτεία. Φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη για τις ομάδες, διότι δύσκολα να βρεις ρυθμό έπειτα από τις διακοπές – αποχές. Ήδη είχαμε μια μεγάλη αποχή πέρυσι, όπου τελείωσε άδοξα η αγωνιστική περίοδος, έτσι και φέτος προέχει, όπως είπα και πριν, η υγεία όλων των αθλητών.

Παράλληλα έχεις κάνει και το καινούριο σου μπασκετικό βήμα με την ακαδημία της Αναγέννησης Λιτοχώρου. Πες μας για αυτό.

Βασικά η αρχή έγινε με το Olympus Summer Camp 2020, όπου με τη βοήθεια του κόουτς Σαραπτσή διοργανώθηκε ένα camp για παιδιά, όπου συμμετείχαν ομοσπονδιακοί προπονητές (Μολυβδας, Καμπεριδης, Καρακατσουνης) και η ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα ήταν μοναδική. Με οδηγό λοιπόν το Olympus Summer Camp 2020, ξεκίνησε κ η συνεργασία μου με την Αναγέννηση Λιτόχωρου basketball academy. Το Λιτόχωρο διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, όπου η δουλειά με τους μικρούς αθλητές γίνεται απόλαυση. Φέτος έχουμε 3 αγωνιστικά τμήματα (μίνι – προπαιδικό – παιδικό) όπου υπάρχει μια καλή φουρνιά νέων παικτών, όπου θα είναι η βάση μας για τα επόμενα χρόνια. Τέλος υπάρχει και η σκέψη για συνεργασία όλων των αθλητικών συλλογών του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αλλά για αυτό είναι αρμόδιος ο κόουτς Σαραπτσής.

Εσύ πιστεύεις σε μία τέτοια συνεργασία; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει και με ποιο χρονικό ορίζοντα;

Αυτή η συνεργασία νομίζω είναι η μόνη λύση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, για το μπάσκετ, αλλά σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στην υλοποίηση της. Υπάρχει μια καλή διάθεση και όταν ωριμάσει νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί.

Ποια είναι τα προσωπικά σου μπασκετικά μελλοντικά σχέδια; Που και πως βλέπεις τον Κωνσταντίνο τα επόμενα χρόνια;

Σίγουρα η προπονητική είναι αυτό που με ενδιαφέρει, από οποιοδήποτε ρόλο. Επίσης ξεκινώντας φέτος το Olympus Summer Camp 2020, πλέον οραματίζομαι να γίνει θεσμός αυτό το camp και να μάθουμε στους μικρούς αθλητές τα μυστικά του μπάσκετ. Φέτος η χρονιά είναι αφοσιωμένη αγωνιστικά στον Βαφύρα, με στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Και προπονητικά με την Αναγέννηση Λιτόχωρου στα αγωνιστικά τμήματα μας να βγάζουμε προς τα έξω μια υγεία με ομοιογένεια και ομοψυχία. Εξάλλου σε αυτές τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα.

Εδώ θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σου. Ένα μήνυμα προς τους φίλους και αναγνώστες μας;

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας, λόγω πανδημίας, θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Επειδή βλέπω και ακούω διάφορες απόψεις γύρω από τον Covid-19, με αποτέλεσμα να μαλώνουμε μεταξύ μας, θέλω αφού τελειώσει, που θα τελειώσει κάποια στιγμή όλο αυτό, να βγούμε ενωμένοι και να έχουμε καταφέρει επιτέλους κάτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This