Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Λοθάνο

Παγκόσμια ημέρα του φιλιού (13/4) σήμερα, αν και διίστανται οι απόψεις (άλλοι λένε πως είναι η 6η Ιουλίου). Το ποδόσφαιρο είναι ερωτικό άθλημα και φροντίζει να τιμάει πάντα αυτή την ημέρα, με βασικούς πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ

Στην ζωή του, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε δεκάδες συντρόφους στο σεξ, νόμιμες και μη. Ο Ντιεγκίτο υπήρξε ένας από τους πιο ερωτικούς ποδοσφαιριστές και δεν το δείχνει μόνο με τις γυναίκες, αλλά και με τους άνδρες.

Το πιο κλασικό του φιλί, αναμφίβολα, αυτό με τον Κλαούντιο Κανίγια, σε ένα θριαμβευτικό 4-1 της Μπόκα Τζούνιορς επί της Ρίβερ Πλέιτ, ένα φιλί που προκάλεσε «αηδία» στην τότε σύζυγο του ξανθομάλλη επιθετικού, Μαρίνα Νάνις και, μάλιστα, δεν ήταν το μοναδικό μεταξύ τους. Λέτε γι’ αυτό να τον χώρισε;

Ο Μαραντόνα, όμως, έχει μια ξεχωριστή σχέση και με τον Κάρλος Τέβες. Το επιβεβαιώνουν δύο φιλιά στο στόμα, ένα όταν ο Απάτσι ήταν ακόμα πιτσιρικάς και ένα πριν από λίγες εβδομάδες, όταν η Μπόκα στέφθηκε πρωταθλήτρια με νίκη επί της Χιμνάσια του Μαραντόνα.

ΡΟΥΝΕΪ, ΣΤΟΪΤΣΚΟΦ, ΓΚΑΣΚΟΪΝ…

Ο Γουέιν Ρούνεϊ, όπως και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, υπήρξε μεγάλος… γκολτζής στα κρεβάτια των κυριών. Έδειχνε για το τι ήταν… ικανός όταν, όντας πιτσιρικάς στην Έβερτον, συνεχάρη με αυτόν τον τρόπο τον άλλοτε επιθετικό της Ξάνθης, Τόμας Ρατζίνσκι, για ένα γκολ του εις βάρος της Άρσεναλ.

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ, φωτιά και λαύρα μέσα στο γήπεδο, δεν ήταν διαφορετικός έξω από αυτό, Βαλκάνιος γαρ. Ο Βούλγαρος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, στα επινίκια για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992, φίλησε γεμάτος πάθος τον «χρυσό» σκόρερ των Μπλαουγκράνα, Ρόναλντ Κούμαν.

Όσο για τον Πολ Γκασκόιν, τι να πει κανείς; Ο «Γκάζα» ήταν show man μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Ως παίκτης της Ρέιντζερς, ο Άγγλος μπαλαδόρος έσπευσε να συγχαρεί τον Άλι ΜακΚόιστ και το έκανε με αυτόν τον καθ’ όλα ερωτικό τρόπο.

Πιο πρόσφατα, την παράσταση έκλεψαν οι Ιβάν Ράκιτιτς και Ντανιέλ Καρίσο, οι οποίοι φιλήθηκαν μετά την κατάκτηση του Europa League με την Σεβίλλη, το 2014. «Θέλησε να μου δώσει ένα φιλί στο πρόσωπο, όπως πάντα, αλλά βγήκε έτσι και εκείνη την ώρα το τράβηξε η κάμερα. Τι να κάνουμε, ατυχία. Τι να κάνω, να τον σκοτώσω;» αναρωτιόνταν γελώντας ο Κροάτης για το «καυτό» φιλί του Πορτογάλου συμπαίκτη του.

Ο ΊΚΕΡ ΚΑΙ Η ΣΑΡΑ

Στο ποδόσφαιρο, βεβαίως, υπάρχουν και φιλιά μεταξύ ανδρών και γυναικών (ω έκπληξη!). Το πιο ξεχωριστό, αναμφίβολα, αυτό του Ίκερ Κασίγιας στην μετέπειτα σύζυγό του, δημοσιογράφο Σάρα Καρμπονέρο, στην πρώτη του συνέντευξη ως παγκόσμιος πρωταθλητής.

Συγκινημένος, ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας ήθελε να ευχαριστήσει την Σάρα για την στήριξή του όταν στο ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά και βρήκε αυτόν τον πολύ τρυφερό τρόπο για να το κάνει. Και μπράβο του!

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This