Επιλογή Σελίδας



Με όμορφες αναμνήσεις αποχαιρετά το 2019 το Ελληνικό Βόλεϊ. Από την επιστροφή των Εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και την πρόκριση στη φάση των «16», στο έβδομο συνεχόμενο νταμπλ της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, μέχρι και στο δέκατο πρωτάθλημα της Βίκυς Αρβανίτη στο μπιτς βόλεϊ. Το volleyball.gr σας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Βόλεϊ, μπιτς και σνόου βόλεϊ για το 2019.

Οι Εθνικές ομάδες στους «16» της Ευρώπης
 

Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε στη τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 18 χρόνια και κατάφερε να τερματίσει στην 14η θέση της διοργάνωσης. Αντίστοιχα, η Εθνική ανδρών πέρασε στους «16» με εντυπωσιακό τρόπο στην τριπλή ισοβαθμία και εν τέλει ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με την 16η θέση στην Ευρώπη.

Εθνική ανδρών: Δεύτερη στο Silver European League

Στην αρχή του καλοκαιριού του 2019 η Εθνική ανδρών έφθασε μέχρι τον τελικό του Silver European League. Στον όμιλό της τερμάτισε πρώτη αφήνοντας εκτός την Αυστρία, την Βοσνία και την Ουγγαρία. Στους τελικούς ηττήθηκε δύο φορές από την Ρουμανία. Στο κλειστό του Ρέντη η Εθνική έχασε με 3-2 σετ και στον επαναληπτικό στη Ρουμανία με 3-0 σετ.

Εθνική γυναικών: Τρίτη θέση στο Silver European League

Η Εθνική γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Silver European League, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο που συμμετείχε πίσω από τη Σλοβενία.

Δεύτερη θέση στα Βαλκάνια για την Εθνική παίδων
 

Η Εθνική παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, χάνοντας στον τελικό από το Μαυροβούνιο.  Η «γαλανόλευκη» που συμμετείχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 με την Εθνική Κ18, ξεπέρασε τα όρια της και μεταξύ άλλων νίκησε την μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού βόλεϊ στις μικρές ηλικίες, Σερβία.

Εθνική παμπαίδων: Ενδέκατη στο ευρωπαϊκό Κ17, δεύτερη στα Βαλκάνια
 

Δύο διοργανώσεις στη Σόφια της Βουλγαρίας σε διάστημα 20 ημερών έδωσε η Εθνική παμπαίδων τον Ιούλιο του 2019. Αρχικά η «γαλανόλευκη» συμμετείχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ17 και κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ στη συνέχεια έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 και τερμάτισε 11η.

Εθνική κορασίδων: Πέμπτη θέση στο Βαλκανικό Κ17
 

Η Εθνική κορασίδων έλαβε μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ17 στη Βοσνία και κατέλαβε την 5η θέση.

Πέμπτες στο Βαλκανικό Κ17 οι παγκορασίδες
 

Την πέμπτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ16 που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία τον Ιούλιο του 2019 κατέλαβε η Εθνική παγκορασίδων.

Έβδομο συνεχόμενο νταμπλ για τις γυναίκες του Ολυμπιακού
 

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού παρέμεινε κυρίαρχη για 7η συνεχόμενη σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στους τελικούς της Volleyleague οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν τρεις φορές με 3-0 σετ του Πανναξιακού, ενώ στον τελικό του κυπέλλου στις Σέρρες επιβλήθηκαν με 3-1 σετ του ΑΟ Θήρας.

Έκτο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» για τον Ολυμπιακό
 

Το 2019 βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τον 6ο τίτλο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Στους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης επικράτησε του ΑΟ Φοίνικα Σύρου με MVP τον διεθνή διαγώνιο Νίκο Ζουπάνι.

Τρίτο κύπελλο για τον ΠΑΟΚ στην Ιεράπετρα
 

Ο ΠΑΟΚ, στο κλειστό γυμναστήριο στην Ιεράπετρα Κρήτης, σήκωσε το 3ο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του. Στον τελικό επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή, ενώ ενώ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ.

Το 29ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
 

Το δεύτερο συνεχόμενο και 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πανηγύρισαν οι άνδρες του Ολυμπιακού το 2019. Οι «ερυθρόλευκοι» με 3-0 νίκες επί του ΠΑΟΚ κατέκτησαν με πλεονέκτημα έδρας τον τίτλο, ο οποίος ήταν και ο δεύτερος για τη σεζόν μετά το Λιγκ Καπ.

Αναβίωση του All Star Game
 

Έντεκα χρόνια μετά το τελευταίο All Star Game που είχε γίνει στα Μελίσσια, η Ε.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Π.Α.Σ.Α.Π. αναβίωσαν το 2019 τον θεσμό. Το 12ο All Star Game πραγματοποιήθηκε στο «Δημήτρης Βικέλας» της Σύρου, με νικητές του Έλληνες All Stars.

Επιστροφή Παναθηναϊκού στη Volleyleague γυναικών, πρώτη παρουσία του ΠΑΟΚ
 

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής στη Pre League και ο Παναθηναϊκός ως δεύτερος ανέβηκαν τη σεζόν 2018-19 στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Οι «πράσινες» μετά από δύο δύσκολα χρόνια επέστρεψαν στη Volleyleague γυναικών, ενώ ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ αγωνίζεται στη πρώτη κατηγορία.

Μαναβή, Τσοπούλου: Χρυσό μετάλλιο στο μονάστερο της Ίου
 

Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου έγραψαν ιστορία στην άμμο της παραλίας Μυλοπότας τον Ιούνιο του 2019, με το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο World Tour της FIVB. Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ, μετά από ένα αργυρό, δύο χάλκινα κατέκτησε στην Ίο το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά, επικρατώντας στον τελικό των Βάιντα/Ορντεάν από τη Ρουμανία με 2-0 (21-18, 21-16) σετ.

Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ: Πρόκριση στον Β’ γύρο του Continental Cup
 

Στο «Karavi Club» στο Σχινιά πραγματοποιήθηκε ο ένας όμιλο της πρώτης φάσης του Continental Cup και οι Εθνικές ομάδες γυναικών μπιτς βόλεϊ προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αρβανίτη, Καραγκούνη και Μαναβή, Τσοπούλου τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους, αφήνοντας δεύτερη την Αυστρία.

Δέκατο πρωτάθλημα στην άμμο για τη Βίκυ Αρβανίτη
 

Η Βίκυ Αρβανίτη τον Σεπτέμβριο του 2018 επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 2,5 χρόνια απουσίας και παρά τον τραυματισμό της τον Οκτώβριο του 2019, μέσα στο έτος κατέκτησε με την Πένυ Καραγκούνη το δέκατό της πρωτάθλημα Ελλάδος. Στον τελικό της διοργάνωσης στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αρβανίτη και Καραγκούνη νίκησαν τις πρωταθλήτριες του 2018 Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Πρωταθλητές για τρίτη φορά ως δίδυμο Νιώπας, Παπαδημητρίου
 

Το τρίτο τους πρωτάθλημα ως συμπαίκτες πανηγύρισαν στην άμμο του Αγίου Νικολάου οι Δημήτρης Νιώπας, Θοδωρής Παπαδημητρίου. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε το 2019 το τρίτο τους χρυσό μετάλλιο, μετά από αυτά το 2016 και το 2017.

Αρβανίτη, Καραγκούνη: Ένατη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Μόσχα
 

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη έλαβαν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ στη Μόσχα (5-11 Αυγούστου). Η Εθνική ομάδα με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες κατέλαβε την 9η θέση στην Ευρώπη.

Αρβανίτη, Καραγκούνη: Χάλκινο μετάλλιο στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες
 

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες κατέκτησαν στα τέλη Αυγούστου οι Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη. Παρουσία 1.500 θεατών στις εγκαταστάσεις «Άρτεμις» στην Πάτρα Αρβανίτη, Καραγκούνη αντιμετώπισαν την Κωνσταντίνα Τσοπούλου και τη Δήμητρα Μαναβή στο rematch του τελικού του εφετινού πανελληνίου πρωταθλήματος, με τις πρωταθλήτριες Ελλάδας να παίρνουν τη νίκη και μία θέση στο βάθρο.

Κλώνος/Στάϊκος/Κογκαλίδης/Σοφοκλέους και Μεθενίτη/Τριανταφυλλίδη/Πάικου/Μαρώση οι πρωταθλητές στο 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Snow Volley

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου πραγματοποιήθηκε το 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα snow volley το διάστημα 10-11 Φεβρουαρίου 2019. Κλώνος/Στάϊκος/Κογκαλίδης/Σοφοκλέους στους άνδρες και Μεθενίτη/Τριανταφυλλίδη/Πάικου/Μαρώση στις γυναίκες ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This