Επιλογή Σελίδας

Αποκλειστική συνέντευξη στο katerinisport.gr παραχώρησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Πιερικού, Κώστας Σαρρής. Ο τεχνικός της Κατερινιώτικης ομάδας μίλησε για τους φετινούς στόχους του Πιερικού στο πρωτάθλημα της Α2, για την αγωνιστική και εξωαγωνιστική κατάσταση του πικρικού και ελληνικού βόλεϊ, για την ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου στην προσπάθεια της ομάδας του, ενώ τόνισε την ανάγκη επένδυσης στους νεαρούς αθλητές προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα στην Ελλάδα και να ”κοπεί” η ψαλίδα με τις Ευρωπαϊκές ομάδες.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της φετινής ομάδας του Πιερικού?

“Ο βασικός μας στόχος όπως και πέρυσι είναι να σωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτιάξει ένα ρόστερ πολύ καλό. Πέρσι είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα, σωθήκαμε σχετικά νωρίς και αυτό θέλουμε και φέτος να πετύχουμε. Το επίπεδο είναι ακόμη πιο ψηλό από ότι πέρυσι, οι ομάδες έχουν δυναμώσει αρκετά, το ίδιο κάναμε και εμείς βέβαια. Στόχος να παίξουμε ωραίο βόλεϊ και να το χαρεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Να σωθούμε επίσης νωρίς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

 

Θεωρείτε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό συγκριτικά με το περσινό?

“Σίγουρα. Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που είναι στον όμιλό μας είναι πάρα πολύ δυνατές. Έχεις να αντιμετωπίσεις έναν Άρη που ήταν πρωταθλητής Ελλάδας πριν μερικά χρόνια και έχει βάλει στόχο να ανεβεί κατηγορία, έχεις μια Κομοτηνή που έπαιζε στην Α1 πέρυσι και έχει πέσει και θέλει να ξαναβγεί και μία Ορεστιάδα από επάνω με ιστορία και παράδοση. Και αυτή τη στιγμή έχουμε και ένα περιστατικό με το Φίλιππο Βέροιας που αγόρασε το ΑΦΜ μίας ομάδας και μπήκε πολύ δυναμικά στο παζάρι και έχοντας ένα μπάτζετ που είναι το υψηλότερο από κάθε άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι είναι το νούμερο 1 φαβορί για να ανέβει κατηγορία. Καταλαβαίνεις επομένως τι θα γίνει φέτος. Για αυτό και εμείς ενισχύσαμε την ομάδα όσο το δυνατό περισσότερο με κάποιες πρωτοκλασάτες μεταγραφές που κάναμε και κρατήσαμε όλο τον περσινό κορμό. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα η περσινή που το έδειξε μέσα στη χρονιά. Σωθήκαμε πολύ εύκολα και πολύ νωρίς και αυτό θα επιδιώξουμε και φέτος”.

 

Σε τι κατάσταση αγωνιστική και μη αγωνιστική βρίσκεται σήμερα το βόλεϊ της Πιερίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα?

“Αυτή τη στιγμή το βόλεϊ της Πιερίας πέρα από τη δική μας την ομάδα του Πιερικού και του Αρχελάου που έχουμε ενωθεί με τα παιδιά όλοι μαζί, στην Πιερία είναι λίγο πεσμένο το άθλημα. Βλέπετε ότι το Αιγίνιο που πρωταγωνιστούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πέσει πλέον στη Β’ Εθνική και προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Θεωρώ ότι το βόλεϊ σε εμάς στην Πιερία θα έπρεπε να ήταν σε υψηλότερο επίπεδο, να βγουν και άλλες ομάδες και στο γυναικείο και στο ανδρικό. Αυτή τη στιγμή όταν έχουμε μόνο μία ομάδα που πρωταγωνιστεί, είναι στενάχωρο αυτό. Όσο για την Ελλάδα πιστεύω ότι το βόλεϊ είναι λίγο σε κάμψη. Προσπαθούν οι ομάδες να κάνουν κάποια βήματα δειλά δειλά αλλά είναι αργά τα βήματα αυτά και είμαστε πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες ομάδες του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Όπως βλέπεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Έχεις δύο ομάδες δυνατές, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και από κει και πέρα μια τετράδα-πεντάδα ομάδων στις μεσαίες θέσεις και το … χάος από κάτω”.

69227734_1333915193440995_3928484883457900544_n

Αν ήταν στο χέρι σας να αλλάξετε κάποια πράγματα στο ελληνικό βόλεϊ, ποια θα ήταν αυτά?

“Σίγουρα θα προσπαθούσα να χτίσω από τη βάση. Θα πρέπει να χτίσουμε πρώτα τις μικρές εθνικές ομάδες πολύ καλά και από κει και πέρα να βάλουμε κίνητρα και στις ομάδες που παίζουν στις υψηλές κατηγορίες ώστε να μπορούν να βάζουν και νεαρά παιδιά μέσα. Όταν σήμερα παίζεις στην Α1 και έχεις μέσα τέσσερις ξένους και 5,6 πρωτοκλασάτους παίκτες δεν υπάρχει χώρος για τα νέα παιδιά. Πρέπει το ελληνικό βόλεϊ να ξεκινήσει και να επενδύσει εκεί και εφαρμοστούν κάποιοι κανονισμοί πχ: ένας κάτω των 18 να είναι βασικός ή να παίζει ένα σετ. Διαφορετικά θα είμαστε συνεχώς με μεταγραφές με ξένους παίκτες και το επίπεδο το ελληνικό θα είναι πεσμένο”.

Πως θα χαρακτηρίζατε την ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού για το βόλεϊ στην Πιερία και στην Ελλάδα?

“Η ανταπόκριση σε εμάς τη χρονιά αυτή που παίξαμε στην Α2 ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας, ήρθε στο γήπεδο, εμείς του δείξαμε ότι κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο. Τον θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Φέτος που ενισχύσαμε και άλλο την ομάδα μας, φέραμε τον Παπαδημητρίου ο οποίος είναι παίκτης Α1 , έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος, στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναικό, έχει παίξει Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοιες μεταγραφές και φέρνεις τέτοιου επιπέδου παίκτες, θέλεις και τον κόσμο κοντά σου. Εμείς έχουμε και ένα πάρα πολύ καλό στοιχείο που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Α2. Ότι από τους 24 παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή οι 20 είναι από την Κατερίνη! Είναι γηγενείς παίκτες τους οποίους ο κόσμος τους ξέρει και τους αγαπάει και για αυτό πιστεύουμε ότι φέτος θα γεμίσουμε ακόμη περισσότερο το γήπεδο”.

68637193_367754307236472_3501447387707080704_n

Σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, πόσο ταλέντο θεωρείτε ότι υπάρχει στο βόλεϊ του Νομού μας?

“Στο βόλεϊ της Πιερίας αυτή τη στιγμή από το 1 μέχρι το 10 ταλέντο θεωρώ ότι στα κορίτσια υπάρχει κάπου στο 8! Υπάρχει πολύ ταλέντο στα κορίτσια τα οποία φεύγουν αμέσως σε άλλες ομάδες εκτός Πιερίας, δηλαδή αυτό είναι το κακό από τη μία. Όσο για τα αγόρια αυτή τη στιγμή θα σου έλεγα 3 με 4. Είναι πολύ πεσμένο το επίπεδο. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε ένα παιδί που παίζει στην Εθνική ομάδα τον Κώστα Κουτσόγιαννο και από κει και πέρα τίποτα άλλο… Ενώ στα κορίτσια έχουμε βγάλει παίκτριες που αυτή τη στιγμή παίζουν στη μεγάλη κατηγορία. Στο γυναικείο βόλεϊ υπάρχουν περισσότερα ταλέντα αφού υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων για να διαλέξεις από ότι στα αγόρια”.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στα νεαρά παιδιά που ασχολούνται ή που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το βόλεϊ?

“Αυτή τη στιγμή επαγγελματική είναι μόνο η Α1 κατηγορία. Είναι δύσκολο κάποιος να πάρει χρήματα από την Α1. Τα χρήματα είναι ελάχιστα εδώ στην Ελλάδα. Αν θέλει κάποιος να κάνει μεγάλη καριέρα και να αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο για μένα θα πρέπει να φύγει στο εξωτερικό! Να φύγει έξω ώστε να πάει σε κάποια πρωταθλήματα ακόμα και σε Δεύτερη και Τρίτη κατηγορία, όπου θα πάρει και χρήματα αλλά θα κάνει και εντελώς διαφορετική προπόνηση. Όσα παιδιά πήγαν στο εξωτερικό, πιστεύω ότι βελτιώθηκαν πάρα πολύ και θεωρώ ότι τα νέα παιδιά αν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έξω να το κάνουν. Εδώ στην Ελλάδα βλέπετε οι ομάδες οι πρωτοκλασάτες το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να φέρουν 4 ξένους. Με 4 ξένους στους 6 και 2 μεγάλους παλιούς Έλληνες, οι νέοι δεν έχουν μέλλον”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This