Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Φουντουλάκη

Ο Πλατανιάς είναι μια περιοχή του νομού Χανίων που σφύζει, κάθε καλοκαίρι, από τουρισμό. Ειδικά οι Σκανδιναβοί έχουν την περιοχή ψηλά στη λίστα των επιλογών τους για διακοπές το καλοκαίρι.

Πριν καμιά δεκαετία, ο Πλατανιάς έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο (αν και με μικρό πληθυσμό) για τα κατορθώματα της ποδοσφαιρικής του ομάδας που έφτασε να αγωνίζεται, για μια 6ετία, στη Σούπερ Λιγκ. Ακολούθησε ωστόσο η παρακμή και η διάλυση…

Εκείνη την περίοδο ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του ’10, στην ίδια περιοχή μια παρέα «μπασκετικών» άρχισε να δημιουργεί ένα πλάνο δημιουργίας ομάδας καλαθοσφαίρισης. Η ιδέα του να υπάρξει μία ομάδα μπάσκετ στον Πλατανιά προέκυψε το 2010, όταν ο δήμος Πλατανιά προσπάθησε να φτιάξει ένα τμήμα εκμάθησης ακαδημιών μπάσκετ. Εκεί, τα νυν μέλη της διοίκησης της ομάδας είχαν την πρώτη γνωριμία με τους γονείς που αγαπούσαν το άθλημα και αποφάσισαν ομού, με τον τότε προπονητή Μανώλη Σταματάκη να ιδρύσουν την πρώτη ομάδα μπάσκετ του Δήμου Πλατανιά!

Έτσι το 2011 ιδρύθηκε το σωματείο Αθλητική Ένωση Πλατανιά, ουσιαστικά από μία παρέα γονέων, με πρόεδρο των Χρήστο Καλλιπολίτη (μέχρι και σήμερα) και προπονητή τον Μανόλη Σταματάκη.

«Σε όλο αυτό το εγχείρημα είχαμε κοντά μας πάντα τον Δήμο, τόσο σαν φυσικά πρόσωπα όσο και σαν θεσμό. Ο τωρινός Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος είναι πάντα θετικοί στην προσπάθεια μας. Η οικονομική στήριξη ήταν ανάλογη των καταστάσεων και έχουμε την πίστη και τη βεβαιότητα ότι θα είναι αρωγός στο νέο μας ξεκίνημα», σημειώνει ο πρόεδρος Χρήστος Καλλιπολίτης.

Η προοπτική ανάπτυξης ωστόσο ενός σωματείου μπάσκετ, σε μία περιοχή που κυριαρχούσε το ποδόσφαιρο δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι εύκολο εγχείρημα. «για όλα υπάρχει θέληση και με τη θέληση τα πάντα είναι εφικτά», σημειώνει ο κ. Καλλιπολίτης.

Το κλειστό γυμναστήριο που είναι το βασικό «όπλο» του συλλόγου

Σημαντικό «όπλο» στο όλο εγχείρημα, το κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Ταυρωνίτη (του δήμου Πλατανιά). Ένα εξαιρετικό γυμναστήριο που αποτελεί τον πυρήνα και το κέντρο ανάπτυξης της ΑΕ Πλατανιά και του μπάσκετ της περιοχής που δεν ήταν μαθημένη στην καλαθοσφαίριση.

«Γίνεται μία προσπάθεια αναβάθμισης του κλειστού σε αθλητικό κέντρο. Μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου θα γίνουν ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, ταρτάν στίβου γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, η οποία προσπάθεια ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθεί» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου.

Σημειώνεται ότι τα τμήματα που καλλιεργούνται στον Πλατανιά αυτή τη στιγμή είναι τμήματα junior, τμήμα αγοριών δημοτικού, τμήμα κοριτσιών δημοτικού, τμήμα παγκορασίδων, κορασίδων και τμήμα παίδων.

Σχεδιάζεται από τη διοίκηση στη νέα σεζόν να λειτουργήσουν τμήματα γυναικών και νεανίδων και μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν στόχοι και φιλοδοξίες για τη γυναικεία ομάδα, ώστε να ανέλθει κατηγορία.

«Είμαστε ανοικτοί στο να αναπτύξουμε και αγωνιστικά τμήματα αγοριών αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις» σημειώνουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Είναι σαφές ότι αυτή η αγνή προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια θέλει τη στήριξη των φορέων αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής για να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

«Σίγουρα το οικονομικό σκέλος, όπως οι μετακινήσεις και το αθλητικό υλικό είναι σημαντικά ζητήματα που πρέπει να καλύψουμε», σημειώνει ο Χρήστος Καλλιπολίτης.

Η «μεταγραφή»

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί η «μεταγραφή» που ακούει στο όνομα της προπονήτριας Φρόσως Δημητρουλάκη που μετά τις εξελίξεις στον ΟΑ Χανίων αποχώρησε και ανέλαβε ως σύμβουλος εκμάθησης όλων των τμημάτων της ΑΕ Πλατανιά.

«Η coach μας έκανε την τιμή να έρθει κοντά μας εθελοντικά, διότι κατάγεται από τον δήμο μας και θέλει να αφήσει το στίγμα της και στην περιοχή μας», σημειώνει ο πρόεδρος της ομάδας.

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This