Επιλογή ΣελίδαςΛίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερο lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως παρά το lockdown, θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση στην πρώτη κατηγορία σε ποδόσφαιρο (Super League Interwetten) και μπάσκετ (Basket League), όπως επίσης η διεξαγωγή αγώνων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στα δύο συγκεκριμένα αθλήματα.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως “επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τρία άτομα, με έναν εξ αυτών να είναι ο προπονητής. Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League και της Basket League, και ευρωπαϊκών αγώνων του Champions League, του Europa League, της EuroLeague και του Basketball Champions League”.

Σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, η ΕΟΚ είχε ανακοινώσει άλλωστε εδώ και μερικές ημέρες την αναστολή όλων των διοργανώσεών της μέχρι τη λήξη των μέτρων.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε επισημάνει:

“Είναι μια στιγμή που όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε ενωμένοι για να προστατέψουμε όσους αγαπάμε, να προστατεύσουμε το ΕΣΥ και την πατρίδα μας. Σε μόλις 5 μέρες είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 20% με νοσηλείες πάνω κατά 36% και διασωληνώσεις κατά 34%. Δυστυχώς στις 2 Νοεμβρίου έγιναν 216 εισαγωγές. Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό το σύστημα υγείας σε 10 μέρες θα πρέπει να υποδεχθεί 1.150 ασθενείς. Η διαδικασία η τωρινή μοιάζει με της άνοιξης. Πλέον η διαφορά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, και στα ΜΜΜ. Επίσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά, σχολεία ειδικής ανάγκης, παραμένουν ανοιχτά.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται απλά και προς την εργασία και για λόγους έκτακτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο -το τονίζω αυτό, μόνο- μέσω SMS στο 13033 ή μέσω συμπλήρωσης της σχετικής βεβαίωσης που υπάρχει. Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς την εργασία, για συνοδεία παιδιού στο σχολείο ή για έκτακτη ανάγκη.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη – συνοδεία μαθητή ή συνοδεία συγγενή από και προς την εργασία

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Από τη Δευτέρα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα αεροπορικώς θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ, μέχρι και 48 ώρες πριν. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών δεν θίγει τη διεξαγωγή διεθνών αγώνων στη χώρα”.

πηγή: sport24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This