Επιλογή Σελίδας

Ξεκάθαρος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αθλητική δραστηριότητα εκτός Super League και Basket League.

Στην καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για τον λόγο που η Πολιτεία δεν έχει ανάψει το πράσινο φως σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, πλην Super League και Basket League να συνεχίσουν τη δράση.

Και ήταν ξεκάθαρος: «Είναι λάθος να πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχει στοχοποίηση. Τα κριτήρια είναι απόλυτα επιδημιολογικά, κάνουμε αυτά που προτείνουν οι ειδικοί. Είμαστε σε φάση πολύ σημαντικών αποφάσεων που αφορούν και τις αθλητικές δραστηριότητες. Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία. Θέλουμε να προασπίσουμε το σύστημα υγείας, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν».

Και συνέχισε: «Στη Super League εφαρμόζονται ευρωπαϊκά πρωτόκολλα με μοριακά τεστ ανά εβδομάδα. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε και για τις άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Θέλουμε τα ίδια πρωτόκολλα με τη Super League 1, με τεστ μοριακού ελέγχου. Έχω υπηρετήσει τον αθλητισμό. Δεν μπορώ να ακούω πως μέσα σε ένα μήνα θα καταρρεύσουν όλα. Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για να μην φτάσουμε σε εκατόμβες νεκρών».

πηγή: mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This