Επιλογή Σελίδας


Με μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε το στιλ της ελευθέρας στο προολυμπιακό τουρνουά Πάλης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη! Ο Γιώργος Κουγιουμτσιδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 74κ. και μάλιστα σε μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο αθλητής φαινόμενο, που έχει στο παλμαρέ του ήδη ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων, έδειξε ότι μπορεί στα 19 του μόλις χρόνια, όχι απλά να κοντράρει μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, αλλά να τους νικήσει και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μετά την χθεσινή εξαιρετική του εμφάνιση το… φαινόμενο της ελληνικής Πάλης αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ και επικράτησε με 9-3 του Ουκρανού Παβλόφ. Στον μικρό τελικό πάλεψε με τον Βούλγαρο Ουμαρπασαεφ και επικράτησε με 8-6. Έδειξε μάλιστα ότι έχει μέταλλο νικητή, καθώς τους δυο κρίσιμους πόντους τους πήρε 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, σε ένα παιχνίδι που οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο – πόντο.

Με αυτές τις εμφανίσεις ο Κουγιουμτσίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική Πάλη και φυσικά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά του Μαΐου.

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Σαββουηλίδης αποκλείστηκε στα ρεπεσάζ των 86κ., καθώς έχασε από τον Μολδαβό Ιαλούνοφ με 7-0, ενώ η Κατερίνα Πιτσιάβα έχασε με τεχνική υπεροχή από την Μπελίνσκα (Ουκρανία) κι αποκλείστηκε.

Τέλος αύριο ρίχνονται στη μάχη του προολυμπιακού οι αθλητές της Ελληνορωμαϊκής. Στα 77κ. ο Γιώργος Πρεβολαράκης θα αντιμετωπίσει στον προκριματικό γύρο τον Σέρβο Νέμες. Στη φάση των «16» ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (87κ.) θα αγωνιστεί απέναντι στον Ελβετό Μπετσχαρτ.

Στα 97κ. ο Λαοκράτης Κεσίδης στους «16» θα παλέψει με τον Αζέρο Λοκιάγεφ και τέλος στην ίδια φάση στα 130κ. ο Αλέξανδρος Παπαδάτος θα αγωνιστεί απέναντι στον Αζέρο Καντελάκι.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This