Επιλογή Σελίδας

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο Φραν Βέλεθ μιλάει για την διαφορετικότητα της κόρης του, τις δύσκολες στιγμές, την πραγματική ευτυχία και παραδίδει μαθήματα ζωής.

Αυτισμός. Ο ορισμός προέρχεται από την λέξη Εαυτισμός και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. “Απ’ όταν ήταν μικρούλα, βλέπαμε ότι είχε κάτι ξεχωριστό” λέει ο Φραν Βέλεθ όταν αναφέρεται στην κόρη του, Βέγκα. “Δεν το δέχεσαι από την αρχή, αλλά σιγά σιγά, όσο περνάει ο καιρός, κατανοείς πολλά πράγματα: τη συμπεριφορά, ότι δεν μιλούσε…” κι έτσι πήραν την απόφαση, μαζί με την σύζυγο του, να απευθυνθούν σε ειδικούς. Η γνωμάτευση ήταν πως “πάσχει από Φ.Α.Δ. (Φάσμα των Αυτιστικών Διαταραχών). Κυρίως στη γυναίκα μου έπεσε σαν ένας βράχος, σαν ένα βουνό επάνω της. Δεν ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε”.

Κανείς γονιός δεν ξέρει. Απευθύνεται σε ειδικούς, διαβάζει, επιμορφώνεται και κάνει τα πάντα για να βλέπει το παιδί του ευτυχισμένο. Γιατί στην τελική, “αυτό που σκέφτομαι είναι να είναι εκείνη ευτυχισμένη, να απολαύσει την ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο”. Τι γίνεται όμως όταν ο ένας από τους δύο γονείς, απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένεια του;

Pin It on Pinterest

Shares
Share This