Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ο Κεμάρ Ρουφ πέτυχε ένα απίστευτης έμπνευσης τέρμα, σφραγίζοντας την νίκη των προτεσταντών στη Λιέγη και έδωσε την πρώτη νίκη στην ομάδα του σε ομίλους του Europa League μακριά από το Ibrox στην εποχή του Τζεραρντ στον πάγκο. Ένα τέρμα που όχι μόνο εντυπωσιάζει για την απόσταση που δοκιμάζει το σουτ ο παίκτης, αλλά γιατί νωρίτερα έχει πάρει την μπάλα σχεδόν έξω από την περιοχή του και αποφεύγει τρεις ποδοσφαιριστές οπότε το πιο πιθανό θα ήταν να δώσει μία πάσα!

Αυτός όμως είχε την διορατικότητα να δει πως ο τερματοφύλακας είχε κάνει κάποια βήματα εκτός εστίας και από 50 μέτρα με απίστευτη λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Είναι ένα δείγμα του ότι δεν φοβήθηκε να το κάνει, του χαρακτήρα που έχει προσθέσει όλη αυτή την διετία ουσιαστικά ο Τζέραρντ στον πάγκο της ομάδας και πως οι παίκτες του δεν φοβούνται πια στα δύσκολα ματς

Η νίκη έρχεται μόλις μερικές μέρες από την τεράστια επιτυχία της Ρέιντζερς να κερδίσει εκτός έδρας, στην έδρα της Σέλτικ, την επί εννέα χρόνια πρωταθλήτρια Σκωτίας και είναι η πρώτη φορά που πραγματικά αμφισβητείται η κυριαρχία των καθολικών έπειτα από το 2011.

Το 0-2 στο Σέλτικ Παρκ έδειξε πως φέτος, ο Στίβεν Τζέραρντ δεν αστειευόταν το καλοκαίρι όταν είπε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ομάδα του παρότι έπαιζε μέχρι τον Αύγουστο στην Ευρώπη, έχοντας τη ρεβάνς με την Λεβερκούζεν στο Europa League. Είχε πει πως θα είναι έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να διεκδικήσει στα ίσiα τον τίτλο από μία Σέλτικ που εκ των πραγμάτων, όλα αυτά τα χρόνια που η Ρέιντζερς ταλαιπωρήθηκε με τον υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων, γιγάντωσε!

Θα είναι ωραίο αν το πετύχει αν και μοιάζει δύσκολο. Θα είναι μια επιστροφή στην κορυφή για την ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στον πλανήτη! Η Ρέιντζερς είχε γίνει η πρώτη ομάδα στον κόσμο, που έφτασε τα 100 τρόπαια ακριβώς λίγο πριν την είσοδο της νέας χιλιετίας, κατακτώντας τον Οκτώβριο του 1999 το League Cup Σκωτίας εναντίον της Αμπερντίν!

Και ακόμα και αν δεν συμβεί φέτος θα είναι θέμα χρόνου πια. Και από κάθε άποψη το τέλος ενός μονοπωλίου θα δώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αλλά και θα υποχρεώσει την Σέλτικ να βελτιωθεί σε κάθε επίπεδο γιατί έχει μείνει στάσιμη από το καλοκαίρι του 2018 και μετά.

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This