Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον νεαρό Ρώσο πιλότο της Haas, ο οποίος έπειτα από το σκάνδαλο που προκάλεσε τον περασμένο Δεκέμβριο, αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα!

Τον περασμένο Δεκέμβριο το CAS αποφάσισε την απαγόρευση της συμμετοχής της Ρωσίας σε αθλητικά γεγονότα για την προσεχή διετία, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που εκκρεμούσε.

Η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει σημαντικά την περίπτωση του Mazepin, ο οποίος δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως Ρώσος πιλότος!

Τι μπορεί να κάνει ο Mazepin; Να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων συμπατριωτών του αθλητών κι αθλητριών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις ως «ουδέτεροι» (neutral).

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν αυτό του NIkolay Gryazin, ο οποίος συμμετείχε στο Ράλι Μόντε Κάρλο ως «neutral» οδηγός, κι όχι υπό τη ρωσική σημαία. Ο Mazepin μπορεί να αγωνιστεί υπό τη σημαία της ρωσικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως και πάλι ενδέχεται να προκύψει θέμα… εθνικού ύμνου!

Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει ο νεαρός πιλότος της Haas και να χρειαστεί να υπάρξει ανάκρουση του ρωσικού εθνικού ύμνου; Εξαιρετικά απίθανο, όμως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ!

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This