Επιλογή Σελίδας

Παρότι δεν ήταν ένα από τα καλά παιχνίδια της διαδρομής του με τον ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγραψε ιστορία χθες μέσα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna. Έγινε ο κορυφαίος «κλέφτης» του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος!

Ο 41χρονος φόργουορντ με το μοναδικό κλέψιμο του στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 255 με τη φανέλα του Δικεφάλου και για να γίνει ο κορυφαίος «κλέφτης» στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League, ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη. Ο Βολιώτης γκαρντ είχε κάνει 254 κλεψίματα στην εξαετία 1992-98 με τα ασπρόμαυρα. Είχε κάνει πάντως άλλα 60 κλεψίματα στην τριετία 1989-92 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έτσι ο Μαργαρίτης είναι πλέον πρώτος με τον Δικέφαλο στις λίστες του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα…

  • Στους αγώνες (273).
  • Στα αμυντικά ριμπάουντ (810).
  • Στα συνολικά ριμπάουντ (1.069).
  • Στα κλεψίματα (255).

Παράλληλα, με αυτό το κλέψιμο που έκανε χθες ο Μαργαρίτης αναρριχήθηκε μία θέση στην ιστορική λίστα της Stoiximan Basket League. Είναι πλέον 21ος αφού έχοντας συνολικά 291 κλεψίματα προσπέρασε τον Χρήστο Χαρίση που είχε 254.

Μπροστά σε αυτό στο οποίο έφτασε στην κατηγορία των κλεψιμάτων, μικρή σημασία έχει για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ mateco το γεγονός ότι σημείωσε την 8η φετινή επίδοση 0/5 άστοχων σουτ εντός πεδιάς. Θέση σε αυτή τη λίστα έχει ένας ακόμη παίκτης του Δικεφάλου, ο Νίκος Τσιακμάς που είχε 0/6 σουτ εντός πεδιάς στο παιχνίδι με το Περιστέρι bwin. Ο Μαργαρίτης σημείωσε τη 10η φετινή επίδοση 0/4 διπόντων ενώ σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των παικτών που έμειναν άποντοι, έχοντας τουλάχιστον 0/5 σουτ εντός πεδιάς, αφού 0/6 είχε ο Πολ Τζόργκενσεν στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels με τον Άρη Midea.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This