Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Η General Motors, που έχει συνάψει συνεργασία με την Andretti Global για κοινή είσοδο στη Formula 1 ενόψει 2025-2026, έκανε κι επίσημο αίτημα προς τη FIA για την κατασκευή μονάδαςισχύος το 2028.

Η είσοδος του κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνει με την Cadillac, αν κι όλα εξαρτώνται κι από την είσοδο της Andretti.

Η αμερικανική ομάδα θα βρεθεί μαζί με εκπροσώπους της GM στο Λας Βέγκας το προσεχές Σ/Κ για συζητήσεις με ανθρώπους της FOM, ώστε να πάρει έγκριση και να μπει στο grid, ακόμα κι από το 2025.

Η αρχή θα γίνει με πελατειακούς κινητήρες, πιθανώς της Renault, πριν την εμπλοκή της Cadillac με δική της PU το 2028.

Ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα μας ομάδα Andretti Cadillac F1 θα τροφοδοτείται από μια μονάδα ισχύος GM.

«Με τη βαθιά μας τεχνογνωσία στη μηχανική και στους αγώνες, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για το πρωτάθλημα και θα κάνουμε την Andretti Cadillac μια πραγματική εργοστασιακή ομάδα.

«Θα τρέξουμε με τους καλύτερους, στα υψηλότερα επίπεδα, με πάθος και ακεραιότητα που θα βοηθήσουν στην ανύψωση του αθλήματος για τους λάτρεις των αγώνων σε όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο.

H Cadillac έχει έντονη αγωνιστικήπαρουσία, καθώς συμμετέχει στο WEC και το πρωτάθλημα αντοχής της IMSA, με πρωτότυπο στην κορυφαία κατηγορία των Hypercars/GTP.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This