Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή 30/10 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα μετά την έξαρση του κορωνοϊού και ένα από αυτά αφορά και τον αθλητισμό.

Όπως κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, η εισήγηση που έχει στα χέρια του και θα αποφασίσει αν θα την κάνει δεκτή (δεν είναι δεσμευτική δηλαδή) αφορά την αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA όμως, αυτή δεν αφορά όλες τις κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων. Για την ακρίβεια, η εισήγηση είναι να διεξάγονται μόνο οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στα ομαδικά αθλήματα: η Super League 1 δηλαδή στο ποδόσφαιρο, η basket league στο μπάσκετ, η volley league στο βόλεϊ κ.ο.κ.

Η αναστολή δηλαδή,  θα αφορά όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες και φυσικά και τις ερασιτεχνικές.

Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι στις μεγάλες κατηγορίες τηρείται το πρωτόκολλο, μπορούν να γίνονται τα τεστ, τα οποία στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι πιο δυσβάσταχτο οικονομικά για τις ομάδες ενώ επίσης, στις μικρές κατηγορίες είναι δύσκολη η ανίχνευση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και δεν υπάρχει σκέψη για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έστω και στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, που είχε ακουστεί πρόσφατα και τελικά είχε απορριφτεί.

Όπως και να έχει οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή 30/10 από τον Πρωθυπουργό που είναι αυτός που θα πάρει και την τελική απόφαση έχοντας στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών.

πηγή: Sdna.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This