Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ο Adrian Newey έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στη «βίβλο» της Formula 1 με τα εντυπωσιακά μονοθέσια που έχει σχεδιάσει, όμως ήδη αναζητείται ο… επόμενος!

Φυσικά το να μπει κανείς στα… παπούτσια του Newey δεν είναι εύκολο, καθώς ο 62άχρονος Βρετανός έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα από το 1988, όταν πρωτοσυστήθηκε στον κόσμο της Formula 1 συνεργαζόμενός με την March/Leyton House.

Τα τελευταία 33 χρόνια, ο Newey έχει σχεδιάσει δεκάδες μονοθέσια, έχοντας κατακτήσει δέκα Πρωταθλήματα με την Williams (1992, 1993, 1994, 1996, 1997), τη McLaren (1998) και τη Red Bull (2010, 2011, 2012, 2013). Επί της ουσίας, δηλαδή, στέφθηκε Πρωταθλητής με όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε από τότε που αποχώρησε από την Leyton House.

Ποιός μπορεί, όμως, να γίνει ο «επόμενος Newey»; Σύμφωνα με τον βετεράνο Ολλανδό πιλότο, Christijan Albers, αυτός που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα προσόντα είναι ο James Key.

Ο 49άχρονος Βρετανός βρίσκεται στη Formula 1 από το 1998 κι έχει περάσει από την Jordan, την Midland (όπου και συνεργάστηκε με τον Albers), την Spyker, την Force India, την Sauber και την Toro Rosso. Από τον Ιούλιο του 2018 βρίσκεται στη McLaren και θεωρείται ως ένας από τους ανθρώπους «κλειδιά» στην προσπάθεια της βρετανικής ομάδας να επιστρέψει σε πρωταγωνιστκό ρόλο.

«Ο James διαθέτει το ταλέντο, είναι ιδιοφυής. Σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί ως τεχνικός διευθυντής» τόνισε ο Albers αναφερόμενος στον key.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This