Επιλογή Σελίδας

Τι δήλωσαν μετά το τέλος του Ζάκυνθος – Πιερικός 0-1, οι δύο προπονητές, Περικλής Αμανατίδης και Σάκης Θεοδοσιάδης.

Αμανατίδης: ” Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε – Tην Κυριακή έρχεται η ώρα του Πιερικού των παικτών και της πόλης μας”

Μετά το τέλος του αγώνα στο νησί της Ζακύνθου ο προπονητής του Πιερικού Περικλής Αμανατίδης έκανε δηλώσεις στο ioniansports και μίλησε τόσο για το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο όσο και για το μεγάλο ματς της Κυριακής απέναντι στην πρωτοπόρο Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αναλυτικά:

“Είναι η πρώτη φορά που διαχειρίζομαι ένα τέτοια παιχνίδι. Ουσιαστικά ήταν δύο ημίχρονα, δεν μπορούμε όμως δίκαια να αξιολογήσουμε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. Διότι την Κυριακή ήταν ματς ιδιαίτερων συνθηκών και σήμερα (Δευτέρα) ήταν ένα ημίχρονο.

Θεωρώ όμως ότι εμείς σίγουρα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι κι φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο. Το θέλαμε περισσότερο διότι παίζουμε ένα κρίσιμο ματς την Κυριακή . Στο Α΄ μέρος και μετά το δεκάλεπτο που μπήκε καλύτερα η ομάδα της Ζακύνθου, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι. Μετά το 30΄ όμως το ματς πήγε σε μια άλλη διάσταση λόγω της βροχής και πιστεύω ότι δικαίως διακόπηκε, ήταν λίμνη όλο το γήπεδο και η μπάλα έπρεπε να είναι μόνο στον αέρα. Είχα ετοιμάσει να περάσω μέσα 2-3 ψηλούς παίκτες, διότι άλλαξε ο τρόπος του παιχνιδιού. Όμως αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο που μας αντιπροσωπεύει. Αυτή ήταν η εικόνα του Α΄ μέρους.

Στο Β΄ μέρος φάνηκε ότι όποια ομάδα έβαζε γκολ να νικούσε. Είχαμε την ευτυχία να το βάλουμε εμείς και νομίζω δικαιωθήκαμε. Η Ζάκυνθος πιστεύω λόγω της ιδικής συνθήκης του αγώνα και μετά το γκολ πήγε σε ένα άμεσο παιχνίδι το οποίο είχαμε τους παίκτες να το αντιμετωπίσουμε και κάπου πήγε επάνω μας, έτσι λοιπόν δεν έδειξε τις δυνατότητες που έχει που τις έχει δείξει σε άλλα παιχνίδια”.

Σε ερώτηση που του έγινε αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στο επόμενο ματς με την Αναγένηση Καρδίτσας απάντησε τα εξής:

“Αν και πιστεύω ότι έχει πολλά παιχνίδια ακόμα, όταν δεν είσαι στην πρώτη θέση και είσαι σε θέση κυνηγού, οφείλεις να καλύψει το χαμένο έδαφος. είμαστε λοιπόν συγκεντρωμένοι πάρα πολύ σε αυτό το στόχο και με πολύ μεγάλη ταπεινότητα θα ετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα μεγάλο ματς, είναι για μεγάλους παίκτες, πραγματικά για αυτό αξίζει να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο για αυτά τα παιχνίδια. Ήρθε ή ώρα των παικτών, ήρθε η ώρα του Πιερικού, ήρθε η ώρα της πόλης μας.”

Σάκης Θεοδοσιάδης: “Παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί και ισάξιοι απέναντι στον Πιερικό”

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ζακύνθου Σάκης Θεοδοσιάδης έκανε δηλώσεις στο ioniansports και τόνισε ότι η ομάδα του ήταν ανταγωνιστική αλλά πλήρωσε μια μόνο στιγμή αδράνειας.

Αναλυτικά:

“Hταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς όσον αφορά το Α΄μέρος την Κυριακή, παρουσιαστήκαμε πολύ ανταγωνιστικοί, ισάξιοι απέναντι σε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα και δίνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο της και κυρίως μια ιστορική ομάδα. Θα έλεγα ότι διαχειριστήκαμε σωστά το Α΄ μέρος, είχαμε ενέργεια, πάθος και διάθεση.

Στο Β΄ μέρος πληρώσαμε τα πρώτα 10 λεπτά που ήμασταν νωθροί και πληρώσαμε την αδράνεια μας. Ουσιαστικά ο αντίπαλος στην πρώτη του φάση πέτυχε το γκολ πόσο μάλλον δε που ο συγκεκριμένος αντίπαλος έχει δείξει ότι όλα του τα παιχνίδια είναι χαμηλά σε σκορ και όταν προηγείται δύσκολα δέχεται τέρμα. Παρόλα αυτά,  κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δημιουργήσαμε 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, διότι κοίταξαν στα μάτια τον Πιερικό, μια ομάδα με καταξιωμένους ποδοσφαιριστές και υψηλό μπάτζετ. Αυτό το  ματς είναι οδηγός για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Θέλω να επισημάνω ότι ακόμα και μετά το γκολ και παρ΄ ότι υπήρχε λίγος χρόνος η ομάδα μου έδειξε αντίδραση και το πάλεψε έως το τελευταίο λεπτό. Με τον ίδιο τρόπο που πέτυχε το γκολ ο Πιερικός είχαμε και εμείς την μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε γκολ, αυτή είναι η ομορφιά και η αντίφαση του ποδοσφαίρου. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν το κλειδί που έκριναν το παιχνίδι.

Ο Πιερικός ήταν κυνικός στην μια και μοναδική του ευκαιρία. Για εμάς αυτά τα παιχνίδια είναι ένα μάθημα, είναι όμως θετικό ότι δημιουργούμε την νοοτροπία που θέλουμε στην ομάδα μας. Αυτό που απομένει τις επόμενες αγωνιστικές είναι να πάρουμε όλα τα παιχνίδια για να πάμε όσο ποιο ψηλά γίνεται”.