Επιλογή Σελίδας

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας της κατά την περίοδο 2016-17, κατά την οποία στα ταμεία του κλαμπ μπήκε ποσό ρεκόρ, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι πως εξαλείφθηκε κάθε μορφή χρέους.
Η Ρεάλ Μαδρίτης την αγωνιστική περίοδο2015-16 απέδειξε περίτρανα πως είναι η «βασίλισσα» του ποδοσφαίρου. Όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων, όπου κατέκτησε για ακόμα μία φορά τον κορυφαίο τίτλο, το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και έχοντας τζίρο 620,1 εκατ. ευρώ, ποσό που πιθανότατα (θα πρέπει να περιμένουμε την ετήσια λίστα της Deloitte) τη φέρνει στην παγκόσμια κορυφή των συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν σήμερα και θα τεθούν προς έγκριση από τα μέλη του κλαμπ στα τέλη του μήνα, τα 620,1 εκατ. που καρπώθηκε η Ρεάλ αποτελούν ιστορικό υψηλό, ενώ είναι κατά 7,4% περισσότερα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Τα λειτουργικά κέρδη, μάλιστα, αυξήθηκαν κατά 20,9% φτάνοντας τα 163,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγο του αντίκτυπου των μετεγγραφών, που δεν αποτελεί σταθερό παράγοντα, τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 43,3 εκατ. και τα καθαρά κέρδη σε 30,3 εκατ. Πλέον, το ρευστό που έχει η Ρεάλ στους λογαριασμούς έφτασε τα 211,5 εκατ. ευρώ.

Το ίσως πιο σημαντικό από όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι «Μερέχνες», είναι πως πλέον δεν υπάρχει καθόλου καθαρό χρέος, άρα η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία 100% φερέγγυα ποδοσφαιρική εταιρεία που δεν έχει καθόλου οφειλές.

Για το αν τα έσοδα που προαναφέραμε είναι τα περισσότερα που κατέγραψε ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να απαντηθεί στο 100%. Πριν λίγους μήνες η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τζίρο ύψους 679 εκατ. ευρώ, για τη σεζόν 2015-16. Οι «Καταλανοί», όμως, στις αναλύσεις τους συμπεριλαμβάνουν και τις πωλήσεις παικτών, κάτι που δεν κάνουν οι άνθρωποι της Ρεάλ. Αν αφαιρέσουμε από τα έσοδα της Μπαρτσελόνα τα 67 εκατ. που πήρε από το μετεγγραφικό παζάρι, τότε το ποσό πέφτει στα 612 εκατ. Όπως προείπαμε θα πρέπει αν περιμένουμε σε μερικούς μήνες την ετήσια έκθεση του οικονομικού οίκου Deloitte, του οποίου οι ειδικοί θα «ξεψαχνίσουν» τα οικονομικά αποτελέσματα των ομάδων και θα καταρτίσουν την τελική κατάταξη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρεάλ απέδειξε πως παραμένει πανίσχυρη και στον οικονομικό τομέα.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This