Επιλογή Σελίδας



Ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι ένας από τους παίκτες που έχουν βιώσει σε διάρκεια τη διαδικασία των προκριματικών «παράθυρων» της FIBA και είναι και αυτή τη φορά στην ομάδα, για τους δύο αγώνες στο Σεράγεβο, με τη Λετονία και τη Βουλγαρία. Ο πάικτης της ΑΕΚ μίλησε για τον στόχο της πρόκρισης, τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και τη διαρκώς διευρυνόμενη… παρέα των διεθνών παικτών.



– Τα «παράθυρα» έχουν γίνει πια μια ρουτίνα, ευχάριστη για την Εθνική Ελλάδας αφού έχουν φέρει αποτελέσματα και κυρίως βγάζουν μια εικόνα ευχάριστης ατμόσφαιρας από όσους συμμετέχουν.

«Φυσικά, ισχύει αυτό, είναι ξεκάθαρο. Εχουμε χτίσει μια ομάδα, μια παρέα, έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα και έχουν συνδυαστεί και με όμορφο μπάσκετ. Ναι, το απολαμβάνουμε όσοι συμμετέχουμε σε αυτά, απολαμβάνουμε και τις προπονήσεις και τους αγώνες και το ότι είμαστε μαζί, όταν συνδυάζεται και με τα αποτελέσματα, μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους».

– Η διαφοροποίηση αυτή τη φορά έχει να κάνει με το καθεστώς της «φούσκας», πώς είναι η εμπειρία αυτή με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εδώ στο Σεράγεβο;

«Είναι μια περίεργη πραγματικότητα αυτή που ζούμε, αν κι έτσι που έχει η κατάσταση στον πλανήτη με την πανδημία είμαστε προετοιμασμένοι ότι πρέπει μέσα στη χρονιά να υποστούμε διάφορα περίεργα. Προφανώς και όλοι θα θέλαμε να παίζουμε σε γήπεδα γεμάτα με κόσμο και ανυπομονούμε να γίνει πραγματικότητα αυτό, παρ’ όλα αυτά μέχρι να φτάσει η ώρα, πρέπει να προσαρμοστούμε στις παρούσες συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να φέρουμε το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δυσκολίες, πρέπει να διατηρείσαι απερίσπαστος και απόλυτα συγκεντρωμένος από ανησυχίες που εύλογα υπάρχουν ανά πάσα στιγμή σχετικά με τον ιό, τα τεστ, το απόβλεπτο του πώς μπορείς με το παραμικρό να κολλήσεις. Υπάρχει μια ανθρώπινη φοβία, παρ’ όλα αυτά, η εγκατάσταση εδώ στο Σεράγεβο με το γήπεδο μέσα στο ξενοδοχείο και το αυστηρό πρόγραμμα και πρωτόκολλο, τα μειώνει κάποως αυτά και παρέχει μια σιγουριά».

– Ο στόχος είναι ξεκάθαρος για δύο νίκες, η πρώτη αντίπαλος είναι η Λετονία, ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχετε σχηματίσει;

«Είναι μια σκληρή και αθλητική ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχει αρχίσει τη διαδικασία με δύο ήττες. Γι’ αυτήν θα είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για να διατηρήσει ελπίδες πρόκριση για τη συνέχεια και να εξαντλήσει τις πιθανότητές της. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, να τους πιέσουμε και κυρίως να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας σε κανέναν σημείο του αγώνα, για να πάρουμε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα».

– Αυτή η διαδικασία των προκριματικών εξελίσσεται σταδιακά και σε μια διαδικασία διαδοχής στην Εθνική Ελλάδας και διεύρυνσης των διεθνών αθλητών. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος στόχος, αλλά κρίνεις ότι συνολικά είναι προς όφελος όλο αυτό που συμβαίνει;

«Σϊγουρα πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς που έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερα παιχνίδια των προκριματικών πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που κάνουν τις πρώτες τους συμμετοχές, όπως κάποτε που εμείς κάναμε τις πρώτες μας εμφανίσεις με την Εθνική Ανδρών είχαμε βοηθηθεί από τους παλιότερους. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία και πιστεύω ότι μέσα από τα “παράθυρα” θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να ενταχθούν στη διαδικασία της Εθνικής Ανδρών και όλο αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This