Επιλογή Σελίδας

Mε εξαίρεση τη Super League 1 και τη Basket League, ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός έχει μπει σε… καραντίνα. Οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, παρά τις πολλές προσπάθειες και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει, βλέπουν την επιτροπή των λοιμοξιολόγων να μην τους επιτρέπει να εκκινήσουν τα πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα οι αθλητές και όλοι όσοι ζουν από τον αθλητισμό να εκπέμπουν SOS. 

Το SDNA επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Γιώργο Μπαντή, που παρακολουθεί ως επικεφαλής του συνδέσμου μελών των ποδοσφαιριστών τις εξελίξεις. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, αφού περιέγραψε την κατάσταση, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεσή του σε όλο αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή απόφασης για… σέντρα στα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League. 

– Τι σημαίνει πρακτικά για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές το αποτέλεσμα της τελευταίας συνάντησης που είχατε με τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη σχετικά με την άμεση έναρξη των αγώνων;

«Η απάντηση του κυρίου Αυγενάκη δεν ήταν αρνητική. Αυτό που μετέφερε στον Σύνδεσμό μας ήταν πως περιμένει την απόφαση των λοιμοξιολόγων. Βλέπετε ο ΕΟΔΥ είναι εκείνος που θα ανάψει ή όχι το «πράσινο φως» για την έναρξη των πρωταθλημάτων, οπότε παραμένουμε σε αναμονή».

– Ποια είναι (αν υπάρχουν) τα επόμενα βήματα και οι κινήσεις του ΠΣΑΠ για να αλλάξει η κατάσταση αυτή, αλλά και τι προτίθεστε να πράξετε ως προς τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που παραμείνουν σε αγωνιστική απραξία για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα;

«Για εμάς δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη πλην της σέντρας. Σίγουρα προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο, όμως επί του παρόντος όλες μας οι κινήσεις και ενέργειες αποσκοπούν στο πως θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Εάν και εφόσον δεν συμβεί αυτό, τότε πρωταρχικό μας μέλημα θα είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας».

– Υπάρχει εξήγηση τελικά για το γεγονός πως η Πολιτεία και η Επιτροπή των επιστημόνων δεν δίνουν άδεια να ξεκινήσουν οι αγώνες την ώρα που το πρωτόκολλο που έχει συσταθεί είναι ίδιο ακριβώς με αυτό της SL1 που οι αγώνες διεξάγονται κανονικά;

«Πραγματικά δεν έχω κάποια εξήγηση να δώσω σε αυτό. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ως ΠΣΑΠ έχουμε καταγγείλει την αργοπορία που υπήρξε στην έναρξη των πρωταθλημάτων πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τώρα γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Εννοείται πως κάθε συζήτηση για έναρξη των πρωταθλημάτων γίνεται με γνώμονα πως θα τηρηθεί στο ακέραιο αντίστοιχο με της Super League 1 υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά βρισκόμαστε στην αναμονή. Πρόκειται για έναν διαχωρισμό που δεν μπορώ να τον κατανοήσω. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να γίνει σαφές πως το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν είναι ένα μαγαζί να το ανοίξεις. Κατανοούμε πως η κοινωνία περνά δύσκολες στιγμές, όμως εδώ έχουμε μία αδικία. Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ στο πώς και το γιατί λαμβάνεται η σχετική απόφαση».

– Φοβάστε πως οι επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν από το… φρένο που μπήκε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα έχει οδυνηρές συνέπειες για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό;

«Φυσικά. Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο εμάς. Π.χ. το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο της Super League 1 σε ότι αφορά τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδων. Μετά υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδος. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τις θέσεις εργασίας, όχι μόνο των ποδοσφαιριστών αλλά όλων όσων εργάζονται για το πρωτάθλημα. Ύστερα είναι και το μέλλον. Ήδη οι ποδοσφαιριστές των δύο κατηγοριών απέχουν από τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για περισσότερους από 8 μήνες. Είναι ολέθριο για την καριέρα τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι και κάθε μέρα που περνά τα προβλήματα διογκώνονται».

πηγή: sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This