Επιλογή Σελίδας



Τη διαφοροποίησή τους στην δημόσια στήριξη του Προέδρου της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνη Παπαγιαννούλη, προς την υποψηφιότητα Φασούλα, εκφράζουν σωματεία της τοπικής ένωσης.

Παρά το γεγονός ότι είναι σαφές ότι ο Αντώνης Παπαγιαννούλης τοποθετήθηκε επί προσωπικού (τάσσομαι στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα) και στην επιστολή υπογράφει ως πρόσωπο κι όχι ως Ένωση, λόγω του ότι πολλά μέσα αναπαρήγαγαν την επιστολή αναφέροντας “οι Ενώσεις στηρίζουν τον Παναγιώτη Φασούλα”, σύλλογοι της ΕΚΑΣΚΕΜ εκδίδουν ανακοινώσεις όπου διευκρινίζουν πως η επιλογή Παπαγιαννούλη (η οποία είναι συμβολική, μιας και ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ δεν έχει δικαίωμα ψήφου) δεν δεσμεύει τις δικές τους επιλογές.

Αναλυτικά:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος: “Η ανακοίνωση μερίδας προέδρων τοπικών ενώσεων σχετικά με την προτίμηση τους στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), προφανώς απηχεί απολύτως προσωπική τους άποψη (σεβαστή) και σίγουρα δεν εκφράζει το σύνολο των σωματείων στις κατά τόπους ενώσεις”.

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου: “Θεωρούμε πως στην σχετική με τις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωση μερίδας Προέδρων Τοπικών Ενώσεων, είναι ευδιάκριτο και προφανές πως εκφράζουν την προσωπική τους άποψη και όχι απαραίτητα την άποψη των σωματείων των ενώσεων που εκπροσωπούν”.

ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς: “Οι διάφορες ανακοινώσεις από μερίδα προέδρων τοπικών ενώσεων, για υποστήριξη προσώπου ή προσώπων στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), είναι προσωπικές τους και σεβαστές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον σύλλογο μας, όπως και τους συλλόγους των ενώσεων αυτών”.

ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς: Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε και ενημερωθήκαμε, μέσω ιστοσελίδων πανελλήνιας εμβέλειας ότι η ανακοίνωση στήριξης του υποψήφιου προέδρου της ΕΟΚ για τις αρχαιρεσίας που δεν έχουν προκυρηχθεί ακόμη, κ. Παναγιώτη Φασούλα, περιλαμβάνει και την υπογραφή του νυν προέδρου της Ένωσής μας κ. Αντώνη Παπαγιαννούλη. Σίγουρα η υπογραφή του δεσμεύει μόνο τον ίδιο, αφού δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση προς τον σύλλογό μας σχετικά με στήριξη σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή συνδυασμό που θα μετέχει στις εκλογές. Ελπίζουμε ότι η ανακοίνωση του σωματείου μας θα λειτουργήσει ως κώδωνας κινδύνου και στα υπόλοιπα σωματεία της Ένωσης. Με αθλητικούς χαιρετισμούς”.

ΑΟΚ Αιγινιακός: Σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή (ελέω covid-19) η ελληνική μπασκετική κοινότητα ετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Εκλογές που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν με νέο καθεστώς και διαφοροποιημένες συνθήκες. Ταυτόχρονα υπάρχουν υποψηφιότητες από αξιόλογα και διακεκριμένα πρόσωπα με όραμα. Καλό θα ήταν οι όποιες τοποθετήσεις, υπέρ κάποιας υποψηφιότητας, ατόμων με ενεργό ρόλο στο χώρο (έστω κι αν εκφράζουν προσωπικές απόψεις) να είναι προσεκτικές και όσο το δυνατόν ουδέτερες ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. Με τον τρόπο αυτό σίγουρα θα αποφευχθούν “έριδες” και προστριβές οι οποίες μόνο επιζήμιες θα είναι για το άθλημα. Εμείς ως ΑΟΚ Αιγινιακός παραμένουμε στη διάθεση των υποψηφίων εάν επιθυμούν να μας ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους. Αφού αξιολογήσουμε τα δεδομένα που θα μας παρουσιαστούν όταν θα έρθει η ώρα της ψηφοφορίας θα πράξουμε ξεκάθαρα το καθήκον μας προς όφελος του αθλήματος κι όχι του συλλόγου”.

ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας: “Με αφορμή την κοινή δήλωση προέδρων κάποιων ενώσεων σχετικά με την υποστήριξη συγκεκριμένης παράταξης στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ (την οποία προσυπογράφει και ο πρόεδρος της Ένωσής μας), ως ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας θα θέλαμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα: Οι απόψεις αυτές, το περιεχόμενο των οποίων δεν θα σχολιάσουμε, παρά μόνο θα τις θεωρήσουμε άκαιρες τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελούν προσωπική επιθυμία των δηλούντων και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν (τουλάχιστον στην περίπτωση της ομάδας μας) την εκπεφρασμένη βούληση των σωματείων. Εμείς, ως Φίλιππος Βέροιας, δεσμευόμαστε να ακούσουμε όλες τις πλευρές, να παραβρεθούμε σε όποια συνάντηση κληθούμε και στο τέλος, έχοντας αποκρυσταλλωμένη και σφαιρική άποψη για τις θέσεις όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων, να λάβουμε της οριστικές μας αποφάσεις. Αυτά προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της θέσης του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας στο εν λόγω θέμα”.

ΓΑΣ Μελίκη: Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί… Επειδή το μπάσκετ θεωρούμε ότι είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο… Θα πρέπει το κάθε θεσμικό όργανο και οι εκπρόσωποι αυτού σεβόμενοι πρώτα τη θέση τους, μετά τον εαυτό τους και τέλος όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί τόσο στην εκφορά του λόγου, όσο και στις οποιεσδήποτε ενέργειες τους. Εμείς δηλώνουμε σαν ΓΑΣ Μελίκη σεβόμενοι πρώτα την ιστορία του συλλόγου μας και μετά το άθλημα το οποίο υπηρετούμε, ότι σε καμία περίπτωση δε μας αντιπροσωπεύουν και δε μας εκπροσωπούν τέτοιου είδους άστοχες απόψεις και δηλώσεις,ιδιαίτερα όταν δε γνωρίζουμε ακόμη το τελικό των υποψηφιοτήτων. Επειδή αγωνιούμε για την τύχη του αθλήματος που λατρεύουμε δηλώνουμε απερίφραστα ότι εφ όσον ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και κληθούμε από οποιονδήποτε, θα συμμετέχουμε, θα αφουγκραστούμε, θα αξιολογήσουμε και στο τέλος θα καταλήξουμε στη στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας με πλήρες και αναλυτικό αιτιολογικό. Οτιδήποτε άλλο γίνεται το θεωρούμε εκ του πονηρού και μια κίνηση, ερασιτεχνική βέβαια, στο…. προκαταλαμβάνειν. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες!”

ΑΓΕ Πιερίας: “Με αφορμή τις δηλώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης από πρόσωπα που υπηρετούν το άθλημα, αλλά και από συλλόγους οι οποίοι εκφράζουν την πρόθεση ψήφου τους στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η ΑΓΕ Πιερίας δηλώνει ότι αναμένει την επίσημη οριστικοποίηση των υποψηφίων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα για την προεδρία της Ομοσπονδίας, θα εξετάσει ενδελεχώς τις θέσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, θα δώσει το παρών σε οποιαδήποτε ενημερωτική τους συνάντηση κληθεί και στην συνέχεια θα αποφασίσει και θα πράξει το καθήκον της με μοναδικό γνώμονα το καλό του αθλήματος που όλοι μας αγαπάμε και υπηρετούμε. Η επόμενη μέρα του αθλήματος μας χρειάζεται όλους, ενωμένους με κοινό στόχο και όραμα κι οποιαδήποτε πόλωση και αντιπαλότητα προκύπτει, δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό και μας βρίσκει αντίθετους. #basketballislife”

ΑΚΕ Πιερίας: “Με αφορμή τις δηλώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης από πρόσωπα που υπηρετούν το άθλημα, αλλά και από συλλόγους οι οποίοι εκφράζουν την πρόθεση ψήφου τους στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η ΑΚΕ Πιερίας δηλώνει ότι αναμένει την επίσημη οριστικοποίηση των υποψηφίων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα για την προεδρία της Ομοσπονδίας, θα εξετάσει ενδελεχώς τις θέσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, θα δώσει το παρών σε οποιαδήποτε ενημερωτική τους συνάντηση κληθεί και στην συνέχεια θα αποφασίσει και θα πράξει το καθήκον της με μοναδικό γνώμονα το καλό του αθλήματος που όλοι μας αγαπάμε και υπηρετούμε. Η επόμενη μέρα του αθλήματος μας χρειάζεται όλους, ενωμένους με κοινό στόχο και όραμα κι οποιαδήποτε πόλωση και αντιπαλότητα προκύπτει, δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό και μας βρίσκει αντίθετους. #basketballislife”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This