Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Σερέτη

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απέμειναν μέχρι την ημερομηνία εκλογών στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (6 Ιουλίου) και έως τώρα δεν έχει κατατεθεί ούτε μία υποψηφιότητα. Φήμες πολλές, ζυμώσεις περισσότερες, αλλά έως τώρα και μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αποχώρηση από όλα τα τμήματα, το μέλλον παραμένει θολό. Ας επιχειρήσουμε να καταγράψουμε κάποια από τα δεδομένα του «σήμερα», με το βλέμμα στο κοντινό και απώτερο μέλλον…

  • Ο Ερασιτέχνης έχει χρέη ύψους 100.000 – 200.000. ευρώ, όλα διακανονισμένα.
  • Οι αθλητές και οι αθλήτριες των τμημάτων είναι πληρωμένοι και η αντρική ομάδα βόλεϊ ετοιμάζεται με κανονικές προπονήσεις για τη μάχη του πρωταθλήματος από 1η Ιουλίου.
  • Μεταγραφικές κινήσεις είχαν προγραμματιστεί σε κάποια τμήματα, αλλά «πάγωσαν», μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Σε όλα τα τμήματα επικρατεί κλίμα αναμονής ενόψει των εκλογών και της ανάδειξης νέας διοίκησης, συνεπώς όλα τα σχέδια που είχαν καταρτιστεί από τα στελέχη του Ερασιτέχνη για την επόμενη σεζόν προς το παρόν έχουν μπει στο ψυγείο.
  • Για να εμφανιστούν την επόμενη σεζόν “αξιοπρεπείς” ομάδες στα πρωταθλήματα (που δεν θα μπορούν, θεωρητικά, να “χτυπήσουν” κούπες, αλλά δεν θα κινδυνεύουν και με υποβιβασμό) απαιτείται ποσό ύψους περίπου 1 εκατ. Ευρώ.

  • Ο Ερασιτέχνης αυτή τη στιγμή χάνει τα έσοδα από: εισιτήρια ΠΑΕ, εισιτήρια ΚΑΕ, εισιτήρια δικά του, χορηγίες (είχαν συναφθεί διετείς συμφωνίες που λήγουν). ΑΝ επιτραπεί την επόμενη σεζόν η παρουσία οπαδών αρχικά στα ποδοσφαιρικά ματς και εν συνεχεία σε κλειστά γήπεδα (μπάσκετ και τμήματα ερασιτέχνη) θα μπορεί να προσδοκά σε μέρος των εσόδων που είχε από τους αντίστοιχους πόρους τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Ας μην ξεχνάμε ότι επί δύο έτη δεν λαμβάνει ενοίκιο για τη χρήση του «Απόστολος Νικολαϊδης» από την ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα με την εκλογή της παράταξης Γιαννακόπουλου, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο ηγέτης του «Εξάστερου» είχαν διαφωνήσει ως προς το ενοίκιο, με αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να αποφασίσει τη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, με χαμηλότερο ενοίκιο το καλοκαίρι του 2018.  
  • Ψηφοδέλτιο μπορεί να κατατεθεί ακόμα και την ίδια την ημέρα των εκλογών, δηλαδή στις 7 Ιουλίου, καθώς στην αρχική γενική συνέλευση (που έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου) σχεδόν ποτέ δεν προκύπτει απαρτία.
  • Δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποια «φρέσκια» επαφή μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και δεδομένου ότι προκηρύχθηκαν εκλογές στον Α.Ο, η τωρινή διοίκηση  θεωρείται πλέον «απερχόμενη». Οι όποιες συζητήσεις γίνουν μελλοντικά, θα πραγματοποιηθούν με εκπροσώπους της επόμενης διοίκησης, ακόμη κι αν αυτή οριστεί από το Πρωτοδικείο.

  • Είναι περισσότερα από δέκα τα ονόματα υποψηφίων που έχουν ακουστεί έως τώρα, αλλά κανένα δεν επιβεβαιώνεται ως του επικεφαλής κάποιου ψηφοδελτίου. Σενάρια που περιλαμβάνουν πρώην στελέχη του Ερασιτέχνη, σενάρια που εμπλέκουν το Δήμο Αθηναίων, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Νικόλα Πατέρα, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πολλά και διάφορα… Μόνο ως φήμες, γι’ αυτό και δεν επεκτεινόμαστε περαιτέρω, αραδιάζοντας 15 ονόματα. Κανένα δεν έχει επιβεβαιωθεί, κανένας δεν έχει θέσει επισήμως υποψηφιότητα και πάμε για… θρίλερ.
  • Το βέβαιο είναι ότι συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συζητούν μαζί του – αφού πέρασαν κάποιες ημέρες μετά την έκρηξη του ηγέτη της ΚΑΕ – για το ενδεχόμενο να υποστηρίξει ψηφοδέλτιο, χωρίς να είναι ο ίδιος επικεφαλής της παράταξης ή έστω υποψήφιο μέλος του ΔΣ.
  • Ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει αποφασίσει αν θα ενστερνιστεί τις προτάσεις συνεργατών του που τον προτρέπουν να μην αφήσει τον Α.Ο. Ισως το κάνει κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.
  • Αν υπάρχουν “κινήσεις” από άλλες παρατάξεις θα φανούν από την επόμενη εβδομάδα και σίγουρα κάποιες «τάσεις» θα αναδειχθούν στην πρώτη γενική συνέλευση, της 29ης Ιουνίου, όταν δεν αναμένεται να συμπληρωθεί απαρτία. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 2.500 μέλη, αλλά σχεδόν ποτέ δεν ψηφίζει η πλειονότητα όσων έχουν δικαίωμα. Ισως, όμως, αυτές οι εκλογές να είναι διαφορετικές…

  • Αν εγκριθεί η έναρξη των έργων για τη «Διπλή Ανάπλαση», ο Ερασιτέχνης έχει λαμβάνειν 300.000 ετησίως από το Δήμο Αθηναίων, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στον Βοτανικό. Με την ολοκλήρωσή τους, αν γκρεμιστεί η Λεωφόρος, ο Ερασιτέχνης θα έχει λαμβάνειν 600.000 ευρώ ετησίως μέχρι την αποπληρωμή του γηπέδου και επιπλέον 7,5% ετησίως από τα ακαθάριστα έσοδα από εισιτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εκτός από τις εγκαταστάσεις (κλειστό γήπεδο και πισίνα) οι οποίες θα είναι ιδιόκτητες και κάποιες εμπορικές χρήσεις (ασαφές ακόμα το πλαίσιο), στον Ερασιτέχνη θα ανήκει και το 50% του οικοπέδου του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό, ενώ διατηρεί για 99 χρόνια τα δικαιώματα χρήσης γης που έχει στη «Λεωφόρο».   
  • Υπενθυμίζεται ότι ανεξαρτήτως προσώπων, η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΔΕΝ μπορεί να μπλοκάρει τη «Διπλή Ανάπλαση» αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο σχετικό Νόμο για το «δούναι και λαβείν» της υπόθεσης. Ο Α.Ο δεσμεύεται από τη συμφωνία που είχε υπογραφεί από τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This