Επιλογή Σελίδας



Για πρώτη φορά στην ιστορία πατέρας και γιος από άλλη χώρα φοράνε την ίδια φανέλα στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής/Super League!

Στο 72ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, με τη φανέλα της ΑΕΚ πέρασε στο γήπεδο ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς στη θέση του Μάρκο Λιβάια.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League, που σε μια ομάδα αγωνίζεται γιoς πρώην ξένου ποδοσφαιριστή της! Ο 20χρονος Ανέλ είναι γιoς του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1991 ως το 1996 και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Μάλιστα πήρε άλλα δύο αμέσως μετά με τον Ολυμπιακό.

Ποτέ λοιπόν στην ιστορία δεν είχαν φορέσει τη φανέλα της ίδιας ομάδας στο πρωτάθλημα πατέρας και γιoς, που δεν ήταν Έλληνες. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που πατέρας και γιoς έχουν παίξει στην Ελλάδα, αλλά σε διαφορετικές ομάδες.

Μία φορά λίγο έλειψε να… προλάβουν τους Σαμπανάτζοβιτς, οι Βελίτσκοφ. Ο Βούλγαρος Μπόιτσο Βελίτσκοφ έπαιξε στον Πανσερραϊκό από το 1987 ως το 1990 σε 39 αγώνες στην Α’ Εθνική. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Πανσερραϊκός απέκτησε τον 20χρονο γιο του Κρίστιαν Βελίτσκοφ, που έμεινε ως το καλοκαίρι, χωρίς όμως να πάρει συμμετοχή.

Περιπτώσεις πατέρα και γιου να έχουν παίξει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά όχι στην ίδια ομάδα, είναι ακόμα:

  • Ο Άνχελ Ιορντανέσκου (ΟΦΗ 1982-84) και Έντουαρντ Ιορντανέσκου (Πανιώνιος 1998-99).
  • Ο Μόγιας Ράντονιτς (ΑΕΚ 1981-1983) και ο Μάρκο Ράντονιτς (Καβάλα 1998-99).
  • Ο Νίκολα Νίκιτς (Αιγάλεω, Άρης και ΠΑΟΚ 1984-1988) και Μπράνισλαβ Νίκιτς (Κέρκυρα 2016-17).

Μάλιστα οι Νίκιτς έχουν παίξει και οι δύο στον Άρη, αλλά ο Μπράνισλαβ όταν η ομάδα ήταν σε μικρότερη κατηγορία.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Μιλόγεβιτς και των Λίμα, αλλά οι γιοί Νεμάνια και Κώστας παίζουν ως Έλληνες. Ακόμα τη φανέλα του Πανιώνιου φόρεσαν ο Φώτης και ο Θωμάς Στρακόσα, ο μικρός όμως έφτασε μέχρι την Κ19 και δεν έπαιξε ποτέ Α’ Εθνική.

Γιοί Σαμπανάτζοβιτς και Μιλόγεβιτς βρέθηκαν αντίπαλοι μετά από 23 χρόνια!

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο είχαμε ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός. Για πρώτη φορά βρέθηκαν αντίπαλοι οι γιοι ξένων ποδοσφαιριστών, που επίσης έπαιξαν αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι ένα λεπτό μετά τον Σαμπανάτζοβιτς μπήκε και ο Νεμάνια Μιλόγεβιτς, γιος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και βρέθηκαν αντίπαλοι. Να τονίσουμε ότι ο Νεμάνια αγωνίζεται ως Έλληνας και είναι και διεθνής με την Ελπίδων, χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει τη μοναδικότητα του γεγονότος.

Γιοι Σαμπανάτζοβιτς και Μιλόγεβιτς βρέθηκαν αντίπαλοι σχεδόν 23 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι οι γονείς τους.

Ήταν στις 23 Φεβρουαρίου 1997 όταν ο Απόλλων με τον Βλάνταν στην ενδεκάδα έπαιρνε 0-0 από τον Ολυμπιακό, όπου αγωνιζόταν ο Ρέφικ. Συνολικά οι δύο πατεράδες βρέθηκαν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα τρεις φορές:

  • 15.10.1995 ΑΕΚ – Καλαμάτα 5-1
  • 19.10.1996  Απόλλων – Ολυμπιακός 0-3
  • 23.02.1997 Ολυμπιακός – Απόλλων 0-0

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This